2024-10-102024-10-10https://repositorio.uan.edu.co/handle/123456789/11153Stevia is a plant from South America that is cultivated in various regions. It contains a sweet component called steviol glycosides that make it a low-calorie sweetener. The use of Stevia has increased, but there is stilluncertainty about its long-term effects on human health. The WHO (2022) recommends caution with non-caloric sweeteners, because they could increase the risk of cardiovascular disease and diabetes.La Stevia es una planta de América del Sur que se cultiva en varias regiones. Contiene un componente dulce llamado glicósido de esteviol que la convierte en un edulcorante bajo en calorías. El uso de la Stevia ha aumentado, pero aún hay incertidumbre sobre sus efectos a largo plazo en la salud humana. LaOrganización Mundial de la Salud (OMS, 2022) recomienda precaución con los edulcorantesno calóricos, porque podría aumentar el riesgo de enfermedades cardiovasculares y diabetes.application/pdfhttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0The mystery of Stevia: there is still much to discoverEl enigma de la Stevia: aún queda mucho por descubririnfo:eu-repo/semantics/articlehttp://purl.org/coar/access_right/c_abf2